понеделник, 20 август 2012 г.

Пелетите , котлите на пелети и природата

Високите цени и сметки за ток и парно все повече карат хората да предпочитат отоплението на твърдо гориво зимно време, което излиза малко по-евтино от отоплението на ток или парно.
Но това си има както своите плюсове така и минуси.
Въглищата например са един от главните причинители на смог-а зимно време който вече от няколко години се наблюдава и в по-големите ни градове.
Това е така защото въглищата са най-евтиния материал който се използва за горене и отопление и дори готвене през зимата в повечето домакинства.
Дървата също отделят нива пепел , но при тях са много по-ниски.
Докато при отоплението чрез котли на пелети  , пелетите които се изгарят са естествен био материал , който се създава по естествен път и чрез естествени слепващи съставки.
Това е главната причина пелетите да са един от най-чистите ествествени горивни материали.
КПД-то им на изгаряне в котел на пелети е много високо почти 98% . това означава ,че те изгарят почти напълно като оставят много малко количество пепел.
Друг техен основен плюс е ,че те се създават от дървесни частици и биомаса и не вредят на околната среда. Количествата въглероден диоксид отделяни при изгарянето на пелети също са много ниски съпоставими с тези при изгарянето на другите твърди горива.

Ако сте решили да се отоплявате качествено и същевременно , мислите за природата , то най-добрият избор за вас за отопление са котлите на пелети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар